Jump to content
Gaardsand logo hvit 72 dpi screen
Shutterstock 1558916021

En delikatesse fra hjertet av Vestfold 

Da vi for mer enn 20 år siden speidet jorda rundt etter en egnet anderase for produksjon i Vestfold, var målet å tilby norske gastronomer andeprodukter som ikke sto tilbake for de franske. Med flinke fagfolk og Vestfolds unike jordsmonn med oss på laget, var vi aldri i tvil om at vi kunne skape et produkt i verdensklasse! 

For å skape et produkt med høyere mørningsgrad og mindre fett, slakter vi endene tidligere enn det som er vanlig i Frankrike. Derfor er andebryst fra Gårdsand garantert møre. I Gårdsand jobber vi hardt for å hele tiden gjøre hva vi kan for at våre dyr skal ha det så godt som mulig, i løpet av hele sin livssyklus. Våre ender lever hele sine liv i Vestfold, og avles opp på et 100 prosent naturlig fôr fra den lokale åkeren. 

Shutterstock 507639565
Shutterstock 565527481
Shutterstock 237815656
Shutterstock 1758966962
Gårdsand Andebryst
Shutterstock 1724611408

Andebryst

Rut skinnsiden og gni inn salt og pepper. Stek kun på skinnsiden i varm panne til det er gyllent og sprøtt, videre i ovn på 160 grader til kjernetemp. 57-62 grader, bruk steketermometer. La kjøttet hvile i 10 min før du skjærer i det.

Produktinformasjon

Gårdsand Andelår
Shutterstock 420056392

Andelår

Mariner gjerne låret dagen før. Stekes på 150 C til kjernetemperatur på 85-90 C. Bruk grillfunksjon de siste 5 min. for sprøtt skinn. La låret hvile 5-10 min. Beregn god tid. Ca. 1-2 andelår per person. Mindre biter av andelår passer blant annet godt i gryteretter.

Produktinformasjon

Gårdsand Hel And
Shutterstock 1915886773

Hel and

Saftig og smakfull and fra Gårdsand.

Produktinformasjon

Gårdsand Andeconfit
Shutterstock 1558916021

Andeconfit

Confitering er en av de eldste konserverings-metodene. Andelår saltes og krydres og kokes i andefett på svak varme over lang tid. Garantert mørt og saftig! Andeconfit er ferdig tilberedt og konservert andekjøtt. Andeconfit kan brukes kald i salat eller varmes opp i stekeovn. Ønsker du å grille andeconfit ute på grillen er det lurt å fjerne en del av fettet først.

Produktinformasjon

Gårdsand Andefett
Shutterstock 1558916003

Andefett

Vårt fine hvite andefett setter god smak! Bruk det når du steker poteter og grønnsaker – enten i kjele på komfyren eller i stekeovnen. Andefett er en naturlig ingrediens dersom du ønsker å lage ande- eller kyllingconfit.

Produktinformasjon

Gårdsand Appelsinsaus
Shutterstock 1558916021

Gårdsand appelsinsaus

Gjør sausen lekker med «marmorert mønster». Legg en skje crème fraîche på toppen av sausen i «sausebollen» og rør en gang forsiktig rundt. Hvis du anretter på tallerken så «dra» crème fraîche ut i sausen.

Produktinformasjon

Gårdsand Peppersaus
Shutterstock 1566866518

Gårdsand peppersaus

Hvis du ønsker en «asiatisk vri» på retten, fyller du anden med epler, revet ingefær, koriander og smaker til peppersausen med thailandsk «curry paste».

Produktinformasjon

Gårdsand Rødvinssaus
Shutterstock 1724611408

Gårdsand rødvinsaus

I sausen kan du piske/røre inn en klatt romtemperert smør for å gjøre den fyldigere, men husk at sausen ikke skal koke mer etter at smøret er tatt i.

Produktinformasjon

Gårdsand Soppsaus
Shutterstock 420056392

Gårdsand kremet soppsaus

Vår soppsaus kan også brukes som en base for soppstuing. Stek da opp en god porsjon med fersk sopp, husk at du kun steker litt av gangen i pannen. Ha den stekte soppen i en kjele og hell over soppsausen. Vend alt rundt og smak til med salt og pepper.

Produktinformasjon

Gårdsand Kyllingkraft
Shutterstock 1915886773

Kyllingkraft

Kyllingkraften fra Gårdsand er laget på den gode, gamle måten. Vi koker kraft på skrog fra kylling og and, sammen med grønnsaker som gulrot, løk og purre, og til slutt krydres med blant annet timian. Kraften reduseres til den blir fyldig og nydelig. Et perfekt utgangspunkt til alt fra supper, saus, gryteretter, risotto, ramen og lignende.

Produktinformasjon

Work by Lemon

Åpenhetsloven Personvern Cookies Administrer cookies