Jump to content
  • Pannestekt andebryst med fikenmarmelade og sitronstekte boenner 2000x750px

Pannestekt andebryst med fikenmarmelade og sitronstekte bønner

Vinter
1 time og 30 min
Moderat
4 porsjoner

Slik gjør du det:

Andebryst

1

Rut andeskinnet, krydre med salt og pepper.

2

Stek andebrystene med skinnsiden ned i en middels varm panne ca. 8-10 minutter til skinnet er sprøtt.

3

Snu kjøttet og stek videre i ca. i 3-4 minutter. Øs over stekesjy av og til. Andebrystet skal være litt bløtt når du trykker på det, men ha litt motstand. La det hvile ca. 5 minutter før det skjæres i skiver.

Fikenmarmelade

1

Ha alle ingrediensene i en liten kjele med lokk og kok på svak varme i ca. 1 time til marmeladen er myk. Rør av og til. Tilsett evt. litt vann dersom den blir for tykk.

Sitronstekte bønner

1

Rens og forvell bønnene raskt i lettsaltet vann.

2

Stek de i en panne på litt sterk varme med smør, til de er gylne. Ha i hasselnøtter, sitronskall og litt sitronsaft mot slutten av steketiden. Smak til med salt og pepper.

3

Server med potetskiver og gjerne en god saus fra Gårdsand. 

Tips til servering

1

Kokte poteter i skiver, stekt i andefett og krydret med salt og pepper.

2

Fikenmarmelade fås kjøpt ferdig i velassorterte dagligvareforretninger.

3

Bønner kan erstattes med sukkererter.

Ingredienser

Gårdsand Andebryst
Shutterstock 1724611408

Andebryst

Rut skinnsiden og gni inn salt og pepper. Stek kun på skinnsiden i varm panne til det er gyllent og sprøtt, videre i ovn på 160 grader til kjernetemp. 57-62 grader, bruk steketermometer. La kjøttet hvile i 10 min før du skjærer i det.

Andebryst

Gårdans andebryst
2 stk
Maldonsalt
1 1/2 ts
Sort pepper
Litt
Smør
1 ss

Fikenmarmelade

Tørket fiken i små terninger
4 dl
Rørsukker
2 dl
Sitron
1 stor
Appelsin
1 stor

Sitronstekte bønner

Aspargesbønner
400 g
Lettsaltet vann
Hasselnøtter, grovhakkede
4 ss
Revet sitronskall
av 1/2 sitron
Smør
1 ss
Sitronsaft, salt og pepper

Tips til servering

Poteter
Salt og pepper

Work by Lemon

Åpenhetsloven Personvern Cookies Administrer cookies