Pannestekt andebryst med fikenmarmelade og sitronstekte bønner
Slik gjør du det:
Andebryst
Rut andeskinnet, krydre med salt og pepper.
Stek andebrystene med skinnsiden ned i en middels varm panne ca. 8-10 minutter til skinnet er sprøtt.
Snu kjøttet og stek videre i ca. i 3-4 minutter. Øs over stekesjy av og til. Andebrystet skal være litt bløtt når du trykker på det, men ha litt motstand. La det hvile ca. 5 minutter før det skjæres i skiver.
Fikenmarmelade
Ha alle ingrediensene i en liten kjele med lokk og kok på svak varme i ca. 1 time til marmeladen er myk. Rør av og til. Tilsett evt. litt vann dersom den blir for tykk.
Sitronstekte bønner
Rens og forvell bønnene raskt i lettsaltet vann.
Stek de i en panne på litt sterk varme med smør, til de er gylne. Ha i hasselnøtter, sitronskall og litt sitronsaft mot slutten av steketiden. Smak til med salt og pepper.
Server med potetskiver og gjerne en god saus fra Gårdsand.
Tips til servering
Kokte poteter i skiver, stekt i andefett og krydret med salt og pepper.
Fikenmarmelade fås kjøpt ferdig i velassorterte dagligvareforretninger.
Bønner kan erstattes med sukkererter.
Ingredienser
Andebryst
Rut skinnsiden og gni inn salt og pepper. Stek kun på skinnsiden i varm panne til det er gyllent og sprøtt, videre i ovn på 160 grader til kjernetemp. 57-62 grader, bruk steketermometer. La kjøttet hvile i 10 min før du skjærer i det.
Andebryst
- Gårdans andebryst
- 2 stk
- Maldonsalt
- 1 1/2 ts
- Sort pepper
- Litt
- Smør
- 1 ss
Fikenmarmelade
- Tørket fiken i små terninger
- 4 dl
- Rørsukker
- 2 dl
- Sitron
- 1 stor
- Appelsin
- 1 stor
Sitronstekte bønner
- Aspargesbønner
- 400 g
- Lettsaltet vann
- Hasselnøtter, grovhakkede
- 4 ss
- Revet sitronskall
- av 1/2 sitron
- Smør
- 1 ss
- Sitronsaft, salt og pepper
Tips til servering
- Poteter
- Salt og pepper