Hjemmelaget andeconfit
Slik gjør du det:
Andelår
Gni andelårene godt inn med hvitløk, salt, timian og pepper.
Dekk til med plast og la kjøttet stå kjølig minst 3 timer, gjerne natten over for best mulig resultat.
Skyll andekjøttet i kaldt vann, tørk godt av.
Smelt fettet i en kjele på svak varme, legg i andelårene. Lårene skal være helt dekket av fett. La det simre forsiktig på svak varme 2 ½ – 3 timer. Andeconfiten er ferdig når kjøttet løsner lett fra beinet.
Før servering: Stek confiten i panne eller i ovn på litt høy temperatur til kjøttet er gjennomvarmt og skinnet gyllent og sprøtt.
Tips
Sil av andefettet og bruk det til å steke å steke poteter eller grønnsaker i, eller legg de confiterte andelårene i ett ildfast glass og ha over fettet.
Bruk gjerne andre typer urter som for eksempel salvie eller rosmarin. Prøv deg frem til din favoritt.
Ingredienser
Andelår
Mariner gjerne låret dagen før. Stekes på 150 C til kjernetemperatur på 85-90 C. Bruk grillfunksjon de siste 5 min. for sprøtt skinn. La låret hvile 5-10 min. Beregn god tid. Ca. 1-2 andelår per person. Mindre biter av andelår passer blant annet godt i gryteretter.
Andelår
- Gårdsand andelår
- 4 stk
- Hivtløk finhakket
- 2 fedd
- Grov salt
- ca. 150 g
- Timian grovhakket
- 6 kvister
- Sort pepper
- 1 ts
- Andefett
- ca. 1 kg