Jump to content
  • Hjemmelaget andeconfit 2 2000x750px

Hjemmelaget andeconfit

Helårs
6-20 timer
Moderat
4 porsjoner

Slik gjør du det:

Andelår

1

Gni andelårene godt inn med hvitløk, salt, timian og pepper.

2

Dekk til med plast og la kjøttet stå kjølig minst 3 timer, gjerne natten over for best mulig resultat.

3

Skyll andekjøttet i kaldt vann, tørk godt av.

4

Smelt fettet i en kjele på svak varme, legg i andelårene. Lårene skal være helt dekket av fett. La det simre forsiktig på svak varme 2 ½ – 3 timer. Andeconfiten er ferdig når kjøttet løsner lett fra beinet.

Før servering: Stek confiten i panne eller i ovn på litt høy temperatur til kjøttet er gjennomvarmt og skinnet gyllent og sprøtt.

Tips

1

Sil av andefettet og bruk det til å steke å steke poteter eller grønnsaker i, eller legg de confiterte andelårene i ett ildfast glass og ha over fettet.

2

Bruk gjerne andre typer urter som for eksempel salvie eller rosmarin. Prøv deg frem til din favoritt.

Work by Lemon

Åpenhetsloven Personvern Cookies Administrer cookies