Jump to content
  • 20160418ga rdsand miljoebilder rett18 2000x750

Crispy Duck

Helårs
4 timer
Moderat
4 porsjoner

Slik gjør du det:

Crispy Duck

1

Forvarm ovnen til 170 °C.

2

Skyll anden innvendig og utvending, tørk godt av.

3

Gni kjøttet godt inn med krydder og legg appelsinbåtene inn i anden.

4

La anden steke ca. 2 ½ – 3 timer til den er gjennomstekt og har en sprø overflate.

5

For ekstra crispy skinn, skru opp temperaturen mot slutten av steketiden (210 °C i ca. 10 min)

6

Kjøttet skal være så mørt at du kan dra det fra hverandre med to gafler. La kjøttet hvile minst 15 minutter, før du river det fra hverandre.

7

Dryss  over litt ekstra salt for servering.

Kinesiske pannekaker

1

Bland sammen hvetemel, sukker og kokende vann, kna det godt sammen til en smidig deig.

2

La den hvile i romtemperatur ca. 30 minutter.

3

Del deigen i to og kjevle den ut til en stor tynn runding (ca. 3 mm)

4

Stikk ut sirkler med et stort kjøkkenglass.

5

Pensle sirklene med olje, legg to og to pannekaker mot hverandre slik at oljesidene møtes. Kjevle så ut de doble emnene slik at du får en tynn pannekake.

6

Stek pannekakene i en tørr panne på litt sterk varme. Når du ser at de bobler, snur du og steker på den andre siden. Når de er gylne på begge sider, må du finne skillet mellom de to emnene og dra de forsiktig fra hverandre.

7

Legg pannekakene under et klede slik at de holder seg lune og myke.

Fyll

1

Skjær agurk og vårløk i tynne strimler.

2

Sett ut skåler med vårløk, agurk, saus og strimlet and, slik at gjestene kan lage sine egne pannekaker.

Appelsinsaus kan erstattes med Hoisinsaus.

Ingredienser

Gårdsand Hel And
Shutterstock 1915886773

Hel and

Saftig og smakfull and fra Gårdsand.

Gårdsand Appelsinsaus
Shutterstock 1558916021

Gårdsand appelsinsaus

Gjør sausen lekker med «marmorert mønster». Legg en skje crème fraîche på toppen av sausen i «sausebollen» og rør en gang forsiktig rundt. Hvis du anretter på tallerken så «dra» crème fraîche ut i sausen.

And

Hel and
1 stk
Five spice krydder
4 ts
Salt
2-3 ts
Appelsin
1 stor

Kinesiske pannekaker

Hvetemel
300 g
Sukker
20 g
Kokende vann
2,4 dl
Nøytral olje
til pensling

Fyll

Agurk
1 stk
Vårløk
1 bunt
Gårdsand appelsinsaus
1 boks

Work by Lemon

Åpenhetsloven Personvern Cookies Administrer cookies