Crispy Duck
Slik gjør du det:
Crispy Duck
Forvarm ovnen til 170 °C.
Skyll anden innvendig og utvending, tørk godt av.
Gni kjøttet godt inn med krydder og legg appelsinbåtene inn i anden.
La anden steke ca. 2 ½ – 3 timer til den er gjennomstekt og har en sprø overflate.
For ekstra crispy skinn, skru opp temperaturen mot slutten av steketiden (210 °C i ca. 10 min)
Kjøttet skal være så mørt at du kan dra det fra hverandre med to gafler. La kjøttet hvile minst 15 minutter, før du river det fra hverandre.
Dryss over litt ekstra salt for servering.
Kinesiske pannekaker
Bland sammen hvetemel, sukker og kokende vann, kna det godt sammen til en smidig deig.
La den hvile i romtemperatur ca. 30 minutter.
Del deigen i to og kjevle den ut til en stor tynn runding (ca. 3 mm)
Stikk ut sirkler med et stort kjøkkenglass.
Pensle sirklene med olje, legg to og to pannekaker mot hverandre slik at oljesidene møtes. Kjevle så ut de doble emnene slik at du får en tynn pannekake.
Stek pannekakene i en tørr panne på litt sterk varme. Når du ser at de bobler, snur du og steker på den andre siden. Når de er gylne på begge sider, må du finne skillet mellom de to emnene og dra de forsiktig fra hverandre.
Legg pannekakene under et klede slik at de holder seg lune og myke.
Fyll
Skjær agurk og vårløk i tynne strimler.
Sett ut skåler med vårløk, agurk, saus og strimlet and, slik at gjestene kan lage sine egne pannekaker.
Appelsinsaus kan erstattes med Hoisinsaus.
Ingredienser
Hel and
Saftig og smakfull and fra Gårdsand.
Gårdsand appelsinsaus
Gjør sausen lekker med «marmorert mønster». Legg en skje crème fraîche på toppen av sausen i «sausebollen» og rør en gang forsiktig rundt. Hvis du anretter på tallerken så «dra» crème fraîche ut i sausen.
And
- Hel and
- 1 stk
- Five spice krydder
- 4 ts
- Salt
- 2-3 ts
- Appelsin
- 1 stor
Kinesiske pannekaker
- Hvetemel
- 300 g
- Sukker
- 20 g
- Kokende vann
- 2,4 dl
- Nøytral olje
- til pensling
Fyll
- Agurk
- 1 stk
- Vårløk
- 1 bunt
- Gårdsand appelsinsaus
- 1 boks