Bao buns med andebryst og spicy appelsinglaze
Slik gjør du det:
Bao buns
Skal du lage denne retten til middag kan du sette deigen til Bao buns i forkant. Den skal heve og har bare godt av å stå å kose seg i en time eller mer.
Hell gjær, sukker og vann i en bakebolle. La dette stå til det har dannet seg et skumlag på overflaten av gjærvannet. Dette er viktig. Får du ikke til dette kan forklaringen være at vannet er for kaldt eller for varmt slik at gjæren ikke aktiveres. Prøv i så fall på nytt.
Når du har fått skumlaget på toppen blander du inn salt, olje og mel. Kjør i kjøkkenmaskin til du har en glatt og fin deig. Den skal være litt bløt. Dryss litt mel over og samle deigen til en klump. Sett til heving på et lunt sted.
Del deigen i åtte emner. Trill ut til boller og hev en halv time. Kjevl så ut hver bolle til litt ovale rundinger. Brett over og legg i dampekurv med bakepapir i bunnen. Bambuskurver til damping får du kjøpt til en billig penge i asiatiske butikker. De anbefales på det varmeste.
Sett på lokket og sett kurven over en gryte med litt kokende vann i. La gryten stå på platen og nesten maks varme. Damp bao buns’ene i ca 12 minutter. Ta av lokket og la dem kjøles litt ned før du deler dem i bretten og fyller dem med herlige ting.
Andebryst
Rut skinnet på andebrystene med en skarp kniv. Et andebryst er nok til to personer i denne retten. Krydre dem godt med five spice-krydder og flaksalt på begge sider.
Stek andebrystene med skinnsiden ned i tørr, varm panne. Senk temperaturen til medium pluss og la anden ligge i pannen til mye av fettet under skinnet er smeltet bort. Ikke brenn skinnet, så følg med. Bruk en sauseskje til å ta ut litt av det smeltede fettet fra pannen. Ikke kast det ut. Det er ypperlig å bruke til steke poteter, grønnsaker eller sopp i.
Snu andebrystene når du er fornøyd med fargen på skinnet. Stek noen minutter til du har en gyllen hinne på kjøttet. Legg andebrystene i en ildfast form med skinnsiden opp i forvarmet ovn (200 grader) i 10 minutter. Ta dem ut og la dem hvile før du skjærer dem i tynne skiver. Dryss litt flaksalt over.
Appelsinglaze
Pannen som du har stekt andebrystene i må du ikke vaske. Her sitter det gode smaker. Press saften fra 3 kjøttfulle blodappelsiner. Tilsett 2 ts finrevet ingefær, 1 ts finrevet hvitløk, 1/2 finhakket chili, 2 ss sukker og 1 stjerneanis. La dette lokke godt inn til en tykk saus. Smak til med litt presset sitron.
Bygg din egen bao bun
Tilbehør: Masse frisk koriander, hakket chili (for den som vil ha mer) og tynnskåret vårløk. På samme måte som med tacofredagen, lar du hver og en bygge sin egen bao bun. Sørg for å få masse av den deilige appeilsinglazen mellom andeskivene.
Oppskriften er fra Helles Kitchen, matblogger.
Ingredienser
Andebryst
Rut skinnsiden og gni inn salt og pepper. Stek kun på skinnsiden i varm panne til det er gyllent og sprøtt, videre i ovn på 160 grader til kjernetemp. 57-62 grader, bruk steketermometer. La kjøttet hvile i 10 min før du skjærer i det.
Bao buns
- Sukker
- 1 ts
- Tørrgjær
- 2 ts
- Lunkent vann
- 200 ml
- Hvetemel
- 300g
- Nøytral olje
- 1/2 ts
- Flaksalt
- 1 ts
Appelsinglaze
- Blodappelsin
- 3 stk
- Ingefær
- 2 ts
- Hvitløk
- 1 ts
- Chili
- 1/2 stk
- Sukker
- 2 ss
- Stjerneanis
- 1 stk
- Sitronsaft
- Etter smak
Tips til tilbehør
- Koriander
- Chili
- Vårløk
- Agurk