Jump to content
  • And med sitrussalat og gratinerte jordskokk 723
  • And med sitrussalat og gratinerte jordskokk 691
  • And med sitrussalat og gratinerte jordskokk 708

And med sitrussalat og gratinerte jordskokk

Vår
2 timer
Moderat
4 porsjoner

Slik gjør du det:

And og sky

1

Rut skinnet på andebrystene, krydre med flaksalt og Five spice krydder, og stek som beskrevet. La kjøttet hvile før du skjærer det i skiver.

2

Lag skyen ved å varme en panne med andefett og -kraft. Tilsett kyllingkraft, appelsinjuice, stjerneanis, og appelsinskall. Kok opp.

3

Tilsett honning og la det småkoke til sausen tykner til en sky. Rør inn smør og juster med litt sitronsaft. Fjern stjerneanis før servering.

Sitrussalat

1

Skrell sitrusfruktene, fjern alt det hvite, og skjær i tynne skiver. Legg lagvis på et fat med reddik- eller spinatblader mellom.

2

Bland dressing av sitronsaft, olivenolje, og ingefær. Hell over salaten rett før servering.

3

Pynt med mynteblader og pistasjenøtter.

Gratinerte Jordskokker

1

Skrell og skjær jordskokker i skiver. Legg dem lagvis i en ildfast form med skiver av hvitløk, rosmarinblader, og appelsinskall mellom lagene.

2

Krydre med salt og pepper, hell over fløten, og stek i ovnen ved 180 grader i ca en time, eller til jordskokkene er myke. Rør midtveis i steketiden.

Tilbered Brokkolini

1

Kok brokkolini til de er møre, og avkjøl dem raskt i isvann for å beholde den friske grønnfargen.

Server anden sammen med den nydelige sitrussalaten, gratinerte jordskokker, og sky for et komplett måltid.

Oppskriften er fra Helles Kitchen, matblogger. 

Ingredienser

Gårdsand Andebryst
Shutterstock 1724611408

Andebryst

Rut skinnsiden og gni inn salt og pepper. Stek kun på skinnsiden i varm panne til det er gyllent og sprøtt, videre i ovn på 160 grader til kjernetemp. 57-62 grader, bruk steketermometer. La kjøttet hvile i 10 min før du skjærer i det.

Gårdsand Kyllingkraft
Shutterstock 1915886773

Kyllingkraft

Kyllingkraften fra Gårdsand er laget på den gode, gamle måten. Vi koker kraft på skrog fra kylling og and, sammen med grønnsaker som gulrot, løk og purre, og til slutt krydres med blant annet timian. Kraften reduseres til den blir fyldig og nydelig. Et perfekt utgangspunkt til alt fra supper, saus, gryteretter, risotto, ramen og lignende.

And

Andebryst
2 stk
Flaksalt
Etter smak
Five spice krydder
Etter smak

Sky

Kyllingkraft
1 dl
Appelsinjuice
1 dl
Stjerneanis
3 stk
Appelsinskall
1 remse
Honning
Etter smak
Smør
2 ss
Ingefær (revet)
1/2 ts
Sitronsaft
Etter smak

Sitrussalat

Appelsin
Etter ønske
Rosa grapefrukt
Etter ønske
Blodappelsin
Etter ønske
Lime
Etter ønske
Klementin
Etter ønske
Reddiksalat eller spinatblader
Etter ønske
Sitron
En halv
Olivenolje
3 ss
Ingefær (finrevet)
1/2 ts
Frisk mynte
Etter smak
Pistasjenøtter (grovhakket)
Etter ønske

Gratinerte Jordskokker

Jordskokk
1 kg
Hvitløk
1 fedd
Rosmarin
1 kvist
Appelsinskall
1 remse
Flaksalt
Etter smak
Sort pepper (kvernet)
Etter smak
Kremfløte
3 dl

Tilbehør

Brokkolini
Etter ønske

Work by Lemon

Åpenhetsloven Personvern Cookies Administrer cookies