
(4-6 porsjoner)
Dette trenger du:
1 hel kylling fra Gårdsand
50 g meierismør, romtemperert
3 fedd hvitløk
1 dl frisk oregano
1 dl frisk bladpersille
2 sitroner
2 ss smeltet smør
1 ½ ts salt
1 ts kvernet hvit pepper
Honningbakte grønnsaker:
1 hel hvitløk
1 stor søtpotet
2 persillerot
3 gulrot
2 ferdigsyltede rødbeter
½ purre
2 røde paprika
3 ss flytende honning (gjerne Fjell eller Akasiehonning)
Ca. 1 ts salt
1 ts grovkvernet pepper
3 ss frisk timian, grovhakket
2 pk Rødvinsaus fra Gårdsand
Slik gjør du:
- Finhakk hvitløk og urter, bland sammen med saften fra ½ sitron og smør. Legg blandingen inn under skinnet på brystsiden av kyllingen. Del 1 sitron i store båter og legg dem inn i kyllingen, gjerne sammen med litt frisk oregano.
- Gni over kyllingen med flaten av en halv sitron. Pensle med smeltet smør. Dryss over salt og pepper. Legg kyllingen på et stekebrett og sett inn i forvarmet ovn ved 225 °C. La kjøttet steke ca. 15 -20 minutter, senk temperaturen til 180 °C og stek videre i ca. 1 time. Øs stekesjy over kyllingen av og til. Kyllingen er ferdig når kjøttsaften fra lårene er «klar». La kyllingen hvile i 10-15 minutter før du deler den.
- Skrell og skjær alle rotgrønnsakene i jevne biter eller staver. Legg alle utenom purre utover i en stor ildfast form. Tilsett hele hvitløksfedd, olivenolje, honning, salt og pepper. Bland raskt sammen. Rødbetene stekes gjerne for seg selv i en panne med smør og honning. Bak rotgrønnsakene ved 200 ˚C til de er møre. Tilsett purre mot slutten av steketiden. Vend rundt på grønnsakene et par ganger underveis.
- Varm opp saus etter anvisning og server.
Tips:
Dersom kyllingen blir mørk før den er ferdig, legg over litt aluminiumsfolie.