
2 stk Kyllingbryst med skinn
1 fedd hvitløk
salt
pepper
50 g smør
2 ss solsikkeolje
200g pastinakk
50 g smør
skall av ¼ sitron
½ Nykål
50g smør
salt
1 ss finkuttet persille
1 liter kyllingkraft
1 sjalottløk
1 ss smør
1 fedd hvitløk
3 dl eplemost
salt
Skinnstekt Kylling bryst med pastinakk og Nykål
Skrell og kutt pastinakk i jevne biter, skrell av det gule skallet på sitronen, kok dette i vann til pastinakken er mør. Sil og blend alt i en blender og tilsett smør og salt.
Kyllingbrystet brunes på skinnsiden i olje, kryddre med salt og pepper. Bak brystet i ovn på 180 grader i ca 10-12 min. la det hvile min 5 min etterpå.
Fres sjalottløk i smør og tilsett eplemost, reduser inn til halvparten, tilsett kyllingkraft og reduser sausen til den begynner og tykne (kan evnt jevnes med litt maisenna stivelse).
Smak til med salt og pepper , sil.
Nykålen deles i båter og dampes med smør, vann og salt under lokk til den er mør.
Strø over finkuttet persille.