/****** Font Awesome ******/ /****** Collapsing Nested Menu Items | Code by Elegant Themes ******/
Tagliatelle med salatkjøtt og grønnkålpesto
(4 porsjoner)

Dette trenger du:
600 g Gårdsand salatkjøtt
400 g tørr tagliatelle (evt. annen pasta)
3 eggeplommer
2 dl kremfløte
50 g revet parmesan

Grønnkål pesto

1 beger (200 g) grønnkål
2 fedd hvitløk
1 ½ dl olivenolje
1 ½ ss solsikkekjerner (evt. ristede pinjekjerner)
30 g finrevet parmesanost
Litt salt og kvernet sort pepper
Evt. litt presset sitron
Litt smør til steking

TAGLIATELLE MED SALATKJØTT OG GRØNNKÅLPESTO

 

Slik gjør du:

  1. Grønnkålpesto: Skjær ut stilkene fra grønnkålen, skyll bladene godt i kaldt vann, skrell hvitløksfeddene. Kok grønnkål og hvitløk i lettsaltet vann, ca. 3 minutter. Avkjøl i isvann, klem ut all overflødig væske og ha det i en blender eller foodprosessor. Kjør på høy hastighet, spe med olje til du har en jevn litt flytende pesto. Vend inn parmesan. Smak til med salt, pepper og evt. litt sitron.
  2. Kok pasta etter anvisning, sil av og ha tilbake i kjelen.
  3. Visp sammen eggeplommer, fløte og parmesan. Hell blandingen over den varme pastaen, sammen med 4 ss grønnkålpesto. Varm opp til sausen så vidt begynner å tykne, uten at det skiller seg (blir eggerøre).
  4. Varm salatkjøttet raskt opp i en stekepanne med litt olje, eller bruk det kaldt over pastaen. Server med resten av grønnkålpestoen og fersk parmesan. Pynt gjerne med litt frisk timian.

 

Tips:

Erstatt gjerne salatkjøtt med stekt kyllingbryst i tynne strimler.