
(4 porsjoner)
Dette trenger du:
600 g Gårdsand salatkjøtt
400 g tørr tagliatelle (evt. annen pasta)
3 eggeplommer
2 dl kremfløte
50 g revet parmesan
Grønnkål pesto
1 beger (200 g) grønnkål
2 fedd hvitløk
1 ½ dl olivenolje
1 ½ ss solsikkekjerner (evt. ristede pinjekjerner)
30 g finrevet parmesanost
Litt salt og kvernet sort pepper
Evt. litt presset sitron
Litt smør til steking
TAGLIATELLE MED SALATKJØTT OG GRØNNKÅLPESTO
Slik gjør du:
- Grønnkålpesto: Skjær ut stilkene fra grønnkålen, skyll bladene godt i kaldt vann, skrell hvitløksfeddene. Kok grønnkål og hvitløk i lettsaltet vann, ca. 3 minutter. Avkjøl i isvann, klem ut all overflødig væske og ha det i en blender eller foodprosessor. Kjør på høy hastighet, spe med olje til du har en jevn litt flytende pesto. Vend inn parmesan. Smak til med salt, pepper og evt. litt sitron.
- Kok pasta etter anvisning, sil av og ha tilbake i kjelen.
- Visp sammen eggeplommer, fløte og parmesan. Hell blandingen over den varme pastaen, sammen med 4 ss grønnkålpesto. Varm opp til sausen så vidt begynner å tykne, uten at det skiller seg (blir eggerøre).
- Varm salatkjøttet raskt opp i en stekepanne med litt olje, eller bruk det kaldt over pastaen. Server med resten av grønnkålpestoen og fersk parmesan. Pynt gjerne med litt frisk timian.
Tips:
Erstatt gjerne salatkjøtt med stekt kyllingbryst i tynne strimler.