
Dette trenger du:
4 Lerstang kyllingbryst
1 ts salt
¾ ts nykvernet hvit pepper
2 ss grovhakket estragon
2 ss smør og 1 ss olivenolje til steking (Evt. margarin)
Kremet sopp – og sennepssaus:
1 beger Gårdsand soppsaus
1 dl fløte (kan sløyfes hvis du ønsker en tykk saus)
Ca. 3/4 ts Dijoon sennep (eller annen sennep etter ønske)
Grønnsaker:
12 grønne asparges (kutt av det nederste på stilken)
12 aromasopp (i tynne skiver)
Salt og pepper
Smør til steking
Til servering:
4 porsjoner Perlebygg
Pannestekt kyllingbryst med kremet sopp- og sennepssaus
Slik gjør du:
- Krydre kyllingbrystene, dryss over estragon og stek i en panne på høy varme i smør og olivenolje. Legg først skinnsiden ned, snu kjøttet når det har en gyllen farge. Øs stekesjy over av og til. Kyllingbrystet er ferdig når du kan se hvitt kjøtt mellom filet og bryst. La kjøttet hvile ca. 10 minutter før servering.
- Stek sopp i litt smør til den er gyllen, tilsett asparges og stek til den så vidt er al dente. Smak til med salt og pepper.
- Ha saus og fløte i en kjele, kok opp og smak til med sennep.
Server med nykokt Perlebygg.
Tips:
Varier gjerne med andre typer urter som timian eller salvie. Byggris, båtpoteter, kokte poteter eller pasta passer også fint til.