/****** Font Awesome ******/ /****** Collapsing Nested Menu Items | Code by Elegant Themes ******/

(4 porsjoner)

Dette trenger du:
2 Gårdsand andebryst
1 ½ ts Maldon
Litt kvernet sort pepper
1 ss smør til steking

Fikenmarmelade:
4 dl tørkede fiken, i litt små terninger
2 dl rørsukker
1 stor sitron, saften av
1 stor appelsin, saften av

Sitronstekte bønner:
400 g aspargesbønner  
Lettsaltet vann
4 ss hasselnøtter, grovhakkede
Revet sitronskall av ½ sitron
1 ss smør
Litt presset sitron, salt og pepper

Til servering:
Kokte poteter i skiver, stekt i andefett og krydret med salt og pepper.

Pannestekt andebryst med fikenmarmelade og sitronstekte bønner

Andebryst er et utrolig smakfullt og saftig kjøtt som passer svært godt til litt søtt, som her med en hjemmelaget fikenmarmelade. Sammen med friske bønner og litt nøtter er det bare å nyte.  

Slik gjør du:

Fikenmarmelade:

  1. Ha alle ingrediensene i en liten kjele med lokk og kok på svak varme i ca. 1 time til marmeladen er myk. Rør av og til. Tilsett evt. litt vann dersom den blir for tykk.

Pannestekt and:

  1. Rut andeskinnet, krydre med salt og pepper.
  2. Stek andebrystene med skinnsiden ned i en middels varm panne ca. 8-10 minutter til skinnet er sprøtt.
  3. Snu kjøttet og stek videre i ca. i 3-4 minutter. Øs over stekesjy av og til. Andebrystet skal være litt bløtt når du trykker på det, men ha litt motstand. La det hvile ca. 5 minutter før det skjæres i skiver.

Sitronstekte bønner:

  1. Rens og forvell bønnene raskt i lettsaltet vann.
  2. Stek de i en panne på litt sterk varme med smør, til de er gylne. Ha i hasselnøtter, sitronskall og litt sitronsaft mot slutten av steketiden. Smak til med salt og pepper.

Server med potetskiver og gjerne en god saus fra Gårdsand. 

Tips:
Fikenmarmelade fås kjøpt ferdig i velassorterte dagligvareforretninger.
Bønner kan erstattes med sukkererter.