
(4 porsjoner)
Dette trenger du:
1 Lerstang hel kylling, romtemperert
40 fedd hvitløk, med skallet på
Ca. 16 blad salvie (evt. noen greiner timian eller rosmarin)
4 ss olivenolje (som tåler steking ved 200 ˚C)
1 ts flaksalt
1 ts grovkvernet sort pepper
2 ss smeltet smør
Hyssing
Til servering:
Ristet brød
Grønn salat
En kjent og kjær klassiker (Poulet aux 40 gousses d’ail) er ovnsstekt kylling med 40 fedd hvitløk, ja du leste riktig! Man kan gjerne bruke 30 eller 50 hvitløksfedd også. Hvitløken får en helt spesiell sødme, blir myk og smaker fantastisk på litt ristet brød sammen med den stekte kyllingen og litt grønt vedsiden av. Her er vår variant stekt med smør og salvie.
Ovnstekt lerstang kylling med 40 fedd hvitløk
Slik gjør du:
Forvarm stekeovnen til 200 ˚C, over og undervarme.
- Fyll kyllingen med 10 hvitløksbåter og halvparten av salvien. Bind opp beina med hyssing.
- Pensle kyllingen med olivenolje og legg den i en ildfast form, eller på ett stekebrett. Dryss over salt, pepper og resten av urtene.
- Legg 30 hvitløksfedd rundt kyllingen, drypp over smeltet smør og stek på midterste rille ca. 60 minutter. Det skal renne klar kjøttkraft ut fra låret dersom man stikker ett lite hull.
- Vend på hvitløksbåtene av og til.
- La kyllingen hvile ca. 15 minutter før servering. Del opp kyllingen etter ønske og server med ristet brød og gjerne en grønn salat.