
1 ss malt fenikkelfrø
salt
pepper
1 ss smør ,temperert
1 kvast estragon, finhakket
2 ss olivenolje
salt, pepper
1 egg
1 fedd hvitløk
1 ss eddik
1 ts dijon sennep
4 dl solsikkeolje
salt
50 g parmesan
litt vann
Helstekt Kylling med fennikel , grillet hjertesalat og ”Caesar” dipp
Sett ovnen på 200 grader. Gni smør over kyllingen.
Kryddre med salt, pepper og fenikkel.
Bak kyllingen i ovn i ca 45-60 min, + 15 min hvile på benk
Grillet hjertesalat med Caesar dipp
Kjør egg ,hvitløk, sennep, eddik i blender, spe inn olje til tykk konsistens. Smak til med salt. Tilsett parmesan og litt vann for tynnere konsistens.
Del salaten i 2 og ha over litt olje. Grill salaten i panne på sterk varme til god gyllen farge. Strø på salt, pepper og riv over litt zest av sitron.
Drypp cæsar saus over, og server kylling ved siden av.