
Dette trenger du:
1 Lerstang hel kylling, romtemperert
1 ts salt
1 strøken ts hvit pepper
50 g meierismør, romtemperert
1 dl frisk mynte, fint hakket
4 gulrot
2 rødløk
2 store epler
1 liten sellerirot
1 stor fennikel
5 dl kyllingkraft
Dyp gryte med lokk som tåler stekeovn
Grytestekt kylling med myntesmør, grønnsaker og eple
Slik gjør du:
Forvarm stekeovnen til 180 ˚C, varmluft.
- Rens og del grønnsaker og eple i store båter eller stenger (dersom man bruker for små biter kokes disse i stykker). Legg alt i bunn av en stor gryte, hell på kyllingkraft.
- Bland sammen smør og mynte, legg halvparten under skinnet over kyllingbrystet og resten rundt kyllingen. Krydre med salt og pepper. Legg kyllingen over grønnsakene og sett på lokk.
- Sett kjelen på nederste rille og la den stå i ca. 1 ½ time. Stikk et liten hull ved låret, hvis saften er klar er kyllingen ferdig. La kyllingen hvile ca. 15 minutt før servering.
- Smak til grønnsakene med litt salt.
Server med kokte poteter, ris eller godt brød.
Tips:
Varier gjerne med andre typer urter som for eksempel oregano, bladpersille eller timian.
Poteter kan legges i kraften med grønnsakene, tilsett da litt mer væske og bruk små hele poteter.
Dersom du ønsker ett sprøtt kyllingskinn, ta lokket av mot slutten av steketiden.