
Dette trenger du:
2 kyllingbryst (ca. 650 g), i tynne strimler
Marinade:
3 ss solsikkeolje (evt. annen nøytral olje)
1 ts tørket timian
2 ts koriander
2 ts gurkemeie
1 ts karri
1 ts chilipulver
2 fedd hvitløk finhakket
2 ts paprikapulver
1 ½ ts oregano
¾ ts salt
Tzatziki:
1 agurk
1 beger Matyoghurt (evt. naturell yoghurt)
2 fedd hvitløk
1 ss eddik (7 %)
1 ss olivenolje (kan sløyfes)
Litt salt og pepper
Fyll:
2 tomater, i terninger
½ agurk, i terninger
1 rødløk, i tynne skiver
Evt. litt frisk salat, for eksempel ruccula
4 pitabrød
Slik gjør du:
- Bland sammen alle ingrediensene til marinaden, bland sammen med kyllingstrimler og la stå i romtemperatur 20-30 min (evt. kjølig natten over).
- Tzatziki: Riv agurken fint og klem ut så mye væske du klarer, bland sammen med resten av ingrediensene, smak til med salt og pepper.
- Stek kjøttet på høy varme i en panne, til det er gjennomstekt.
- Varm pitabrød etter anvisning og fyll med kylling, tomat, løk, agurk og evt. litt salat. Server tzatziki ved siden av.
Tips:
I Hellas serveres Gyros ofte med pommes frites til, enten i eller ved siden av. Det er vel verdt å prøve!