/****** Font Awesome ******/ /****** Collapsing Nested Menu Items | Code by Elegant Themes ******/
Andelår med sprø poteter og spinat

Dette trenger du:
4 Gårdsand andelår
1 ½ ts salt
1 ts kvernet hvit pepper
1 ss smør eller olje til steking

Sprø poteter:
8 store poteter, i tynne skiver
Ca. 4 ss smeltet smør
4 sjalottløk, tynne skiver
1 ½ ss frisk timian, finhakket
80 g tørrsaltet bacon, i terninger
Smør til ildfast form
Litt salt og pepper

2-300 g fersk spinat
1 fedd hvitløk
½ ts salt

Litt smør til steking

Gårdsand andelår er skikkelig gourmetmat, servert med sprø poteter smakt til med smør, timian og bacon og litt hvitløkstekt spinat er det duket for fest!

ANDELÅR MED SPRØ POTETER OG STEKT SPINAT

Slik gjør du:

  1. Forvarm stekeovnene til 160 °C varmluft. Krydre andelårene med salt og pepper, brun de raskt i en stekepanne med litt smør eller olje. Stikk inn et steketermometer inn mot leddet på låret og la kjøttet steke til kjernetemperaturen viser 60-62 °C. Skru opp temperaturen mot slutten av steketiden dersom du ønsker ekstra sprøtt skinn. Bruk evt. grillelementet.
  2. Smør fire ildfaste porsjonsformer (eller en stor) med smør. Legg tett i tett med poteter, pensle med smør, dryss over med salt og pepper. Ha over løk, timian og lettstekt bacon. Sett inn samtidig med andelårene og stek til de er godt gjennomstekt. Pensle evt. over med litt smør rett før servering.
  3. Stek spinat raskt i smør og hvitløk på middels sterk varme. Smak til med salt og pepper.

Server gjerne med Gårdsand sin rødvinsaus.

Tips:

For ekstra gode andelår: Gni kjøttet inn med salt, dekk til med plast og la de ligge kjølig et døgn før du skal bruke de. Brun og sett andelårene i stekeovn på 80 °C og stek til kjernetemperatur på 60-62 °C. Bruk steketermometer. Termometeret må settes inn ved leddet da det tar lengst tid for varmen å nå dit. Dette tar minimum 1 time.